perjantai 25. maaliskuuta 2016

Aatteita ja tapahtumia

Taas on tässä vierähtänyt vähän turhan monta kuukautta kirjottelujen välissä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ihan hassua aatella että on vaan n. kolme ja puoli kuukautta jäljellä. Aika kyllä menee ihan liian nopeasti. Odotan toki innolla että saan palata Suomeen, mutta se että vaihtovuosi on sen jälkeen lopullisesti ohi, on ihan järkyttävä ajatus. Alussa tuntui ettei tämä millään tulisi loppumaan ja kun moni asia menikin aikalailla päin mäntyä, koti-ikäväkin kasvoi. Uuden vuoden jälkeen tiettyjen asioiden vaihtuessa elämä alkoi pikku hiljaa helpottamaan. Huomasin kuinka paljon pienet kommentit muilta vaikuttivat sekä hyvin positiivisesti että negatiivisesti. Jotkut päivät ovat tosi rankkoja eikä haluisi tehdä muuta kuin jäädä sängynpohjalle makaamaan ottamatta mitään kontaktia ulkomaailmaan, mutta jotkut päivät ovat taasen täysiä vastakohtia. Ei tee mieli muuta kuin hymyillä ja tanssia ympäriinsä. En kuitenkaan sanoisi että vaihtovuosi olisi elämäni rankin vuosi. Onhan se toki todella rankkaa joskus, ja voin sanoa tämän vain omalta osalta, ehkä jollekin se onkin niin. 

Nyt sitten hieman tapahtumia:
Viime blogipostauksen jälkeen olin Erfurtissa Rotexien järjestämässä viikonlopunvietossa, jossa näin viimestä kertaa mun oldieita. Sinä torstaina mentiin hyvästelemään Frankfurtin lentokentälle mun klubin oldie Uudesta-Seelannista. Tämän jälkeen meillä oli toinen orientaatio jossa tapasin osan meidän "pikku"-newbieistä ja sitten kaikki meidän piiristä lähtevät outboundit. Meillä oli myös kielitesti, josta sain toiseksi parhaimman tuloksen. Orientaatiot ovat ainoat pakolliset tapaamiset vaihtarille, mutta ne ovat kuitenkin äärettömän kivoja. Pääset näkemään kavereitasi ja jos on huolia tai ongelmia, kertomaan ne Rotexille tai Rotarylle.



Outboundit, inboundit ja Rotex 

Suomi ja Taiwan

Seuraavana isona tapahtumana tulikin Fasching (karnevaalit). Ihmiset pukeutuvat erilaisiin hauskoihin pukuihin, joskus ryhmissä, mutta myös yksin. Tähän liittyy tottakai hieman (lue: paljon) alkoholia. Kadut täyttyy koristelluilla vaunuilla/autoilla ja karkkia/popcornia/sipsejä heitellään sitten ns. katsojille ja soitetaan musiikkia niin lujaa kuin vain pystyy.



Kävin ystävänpäivänä ensimmäistä kertaa Frankfurtissa. Frankfurthan ei kovin vanhan näköinen kaupunki ole, koska se tuhoutui toisessa maailmansodassa, mutta nautin sen kaupunkiudesta ja pilvenpiirtäjistä. Kyllä sieltä myös hieman vanhaa kaupunkiakin löytyy, joka on täyttä turistialuetta, mutta myös hyvin kaunista aluetta.




Käytiin katsomassa myös kuuluista patsasta "Bulle und Bär" eli härkä ja karhu. Sain myös ystävänpäivän kunniaksi ruusun tuntemattomalta.





Pääsin myös tapaamaan Nürnbergiin Rotaryn maailman presidenttiä Sri Lankasta. Presidentin minulta kysyessä mistä tulen, en ole vieläkään varma tietääkö hän missä Suomi on, toivon ainakin niin. 


Nyt vielä niille jotka suunnittelee vaihtoon lähtöä: Se on vain yksi vuosi, ota riski ja nauti, se tosiaan menee nopeasti. Itse en meinannut millään uskoa kun tämä kerrottiin mulle. "Ei, eihän vuosi nyt niin nopeasti voi mennä." ja tässä sitä nyt sitten ollaan.. En ole itse missään vaiheessa katunut vaihtoon lähtemistä ja tulen kaipaamaan monia ihania ihmisiä ketkä olen täällä oppinut tuntemaan.


Seuraavaan kertaan (joka toivottavasti on pikemmin kun tällä kerralla heh)
-Valma



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti